over ons

The Jamm Academy is in 2018 in Brugge opgericht, oorspronkelijk als drumschool, later volgden ook piano, gitaar, zang en recent ook songwriting, muziekproductie en DJlessen.  

In The Jamm Studio's kunnen muzikanten met hun band repetitieruimtes huren.

Als beginner - ook zonder enige voorkennis van notenleer -volg je bij the Jamm, op eigen tempo en op jouw niveau les. Gevorderde muzikanten kunnen zich perfectioneren tijdens de individuele begeleiding. 

Heb je een passie voor muziek en wil je een duwtje in de rug voor je techniek of performance, dan ben je bij onze gepassioneerde leerkrachten op de juiste plaats.

Dirk Defauw

drums - DIRK 

Drumbouwer en drummer Dirk Defauw startte in 2017 The Jamm ( Rehearsal Studio's Brugge), repetitieruimtes voor muzikanten.

Een jaartje later volgde de drumschool The Jamm Academy op dezelfde locatie, een logische stap voor Dirk, die tevens drumbouwer is (zijn Exclusive Drums - handmade houten drums- worden in het atelier net naast The Jamm gebouwd). In 2021 starten ook zang- en gitaarlessen. Alles in The Jamm ademt MUZIEK ... Dirk drumt bij Reba Malin.

drums - KRIS 

Geboren in een muzikale familie, kwam Kris Loris al heel snel tot het besef dat muziek spelen geen hobby was maar een levenswijze. Kris begon zijn eerste drumstokken te verslijten op vijfjarige leeftijd, studeerde klassiek slagwerk aan de Kunsthumaniora Brussel en kwam daar ook in aanraking met Jazz en lichtere muziekgenres. Hij timmert sindsdien steeds aan de weg om een allround-drummer te worden. Dit resulteerde in een studie Jazz-drums, en later studies aan het Conservatorium van Gent. Kris heeft intussen een sterke reputatie opgebouwd in de Vlaamse bigband-wereld als vaste drummer van Marc Godfroid's Bigband '86. Ook met partyband The Amazing Flowers maakte hij menig Belgisch podium onveilig. Momenteel is Kris actief bij Edje Ska & De Pilchards, The Smoky Midnight Gang, Freddy & de Hartebrekers en tal van eigen projecten. 

kris2.jpg
EVA SWAN - Press pic 1.jpg

piano - gitaar - songwriting - DJ - producing - EVA 

Songwriter en producer, Eva Tylleman (Eva Swan) heeft een sterke basis in muziek. Ze begon muziektheorie te leren op 8-jarige leeftijd, gitaar en fluit op 12-jarige leeftijd, en op 18-jarige leeftijd volgden piano, vocale training, songwriting, DJ-en elektronische muziekproductie. Met de vijfde release van haar single  'RED' die Eva zelf uitbracht, en meteen support kreeg van DJ's zoals Slam, False Witness, Luke Slater, en Machine Woman , zet Eva zichzelf op de DJ en producer-kaart als een belangrijke speler , en versterkt ze haar kenmerkende sound.

zang - JENTE 

Jente Neels is onze zangleerkracht. Zij studeert zelf aan Hogeschool PXL-Music, de opleiding zang/ singer-songwriter. Haar doel is om jou vooral plezier te laten vinden in het zingen en te zoeken naar jouw persoonlijkheid in de muziek die je maakt. Zelf is ze actief bij verschillende projecten, zijnde ‘Jen’ en ‘NEVA’.

Jente Neels.jpg
P7210006.JPG

Ouders of begeleiders kunnen op het gemak in de gezellige bar van The Jamm wachten. 

The Jamm bevindt zich net buiten het centrum van Brugge, is vlot bereikbaar en er is ruim voldoende parkeerruimte voorzien.

 

De lessen worden gegeven in een van de studio's van The Jamm, in ideale omstandigheden wat betreft akoestiek en geluidsisolatie. Bij de drumlessen spelen zowel de leerkracht als de leerling op een akoestische drum. 

the-jamm-v2-9i7a8745-1500px_1.jpg