over ons

The Jamm Academy is in 2018 opgericht.

Als beginner, zonder enige voorkennis van notenleer of ritme volg je bij the Jamm, op eigen tempo en op jouw niveau, drumlessen. Tijdens de individuele begeleiding krijg je les over o.a. techniek, timing, ritme, …Er wordt enkel les gegeven op akoestische drums.

Drumbouwer en drummer Dirk Defauw startte in 2017 The Jamm ( Rehearsal Studio's Brugge), repetitieruimtes voor muzikanten. Een jaartje later volgde de drumschool The Jamm Academy op dezelfde locatie. 

Een logische stap voor Dirk, die tevens drumbouwer is; zijn Exclusive Drums - handmade houten drums- worden in het atelier net naast The Jamm gebouwd. Alles in The Jamm ademt DRUM ... 

Dirk drumt bij Reba Malin, Cosy Corner en Dylanscene.

 

Geboren te Vilvoorde op 25 november 1984 in een muzikale familie en met een drummende vader als voorbeeld, kwam Kris Loris al heel snel tot het besef dat muziek spelen geen hobby was maar een levenswijze. Muziek is de rode draad die zijn leven samenvat. Kris begon zijn eerste drumstokken te verslijten op vijfjarige leeftijd. Eerst thuis, daarna in de Servaisacademie te Halle. Hij kreeg heel wat speelervaring op jonge leeftijd door in verschillende fanfares uit Vlaams-Brabant te spelen, allen onder leiding van oom Jan Loris, een tot op heden klinkende naam in de Vlaamse Hafabra-wereld. Tijdens de vijf jaren waarin Kris klassiek slagwerk heeft gevolgd aan de Kunsthumaniora Brussel kwam hij ook in aanraking met Jazz en lichtere muziekgenres. Zijn docent Jean-Philippe Komac leverde hem hiertoe de fundamenten en inzichten om een allround-drummer te worden. Sindsdien bouwt Kris steeds aan de weg om deze droom waar te maken. Dit resulteerde in een studie Jazz-drums, die hij onderbroken heeft op 21-jarige leeftijd om als muzikant in bijberoep het leven verder te zetten. Maar omdat muziek, zoals eerder gezegd, geen hobby maar een levenswijze is, besliste Kris in 2014 om deze studie verder te zetten aan het Conservatorium van Gent, bij docenten Toon Van Dionant en Arnout Gerritse. Als muzikant heeft Kris ondertussen een sterke reputatie opgebouwd in de Vlaamse bigband-wereld als vaste drummer van Marc Godfroid's Bigband '86 (sinds 2003). Ook met partyband The Amazing Flowers maakte hij tot 2016 menig Belgisch podium onveilig. Momenteel is Kris actief bij Edje Ska & De Pilchards, The Smoky Midnight Gang, Freddy & de Hartebrekers en tal van eigen projecten. Hij werkte als freelancer ook al samen met enorm uiteenlopende projecten en voelt zich zelden op zijn ongemak, zelfs in de meest vreemde bezettingen.

Ouders of begeleiders kunnen op het gemak in de gezellige bar van The Jamm wachten. 

The Jamm bevindt zich net buiten het centrum van Brugge, is vlot bereikbaar en er is ruim voldoende parkeerruimte voorzien.

 

De lessen worden gegeven in een van de studio's van The Jamm, in ideale omstandigheden wat betreft akoestiek en geluidsisolatie. Zowel de leerkracht als de leerling spelen op een akoestische drum. 

© 2020 by The Jamm

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • Facebook
  • Instagram

The Jamm Academy

Pathoekeweg 34c

8000 Brugge

0477 798 777

dirk@thejamm.be