over ons

The Jamm Academy is in 2018 in Brugge opgericht, oorspronkelijk als drumschool, later volgden ook piano, gitaar en zang. In The Jamm Studio's kunnen muzikanten met hun band repetitieruimtes huren.

Als beginner, zonder enige voorkennis van notenleer of ritme volg je bij the Jamm, op eigen tempo en op jouw niveau, gitaar-, piano- of drumles ... Tijdens de individuele begeleiding krijg je les over o.a. techniek, timing, ritme, …

Heb je een passie voor zingen en wil je een duwtje in de rug voor je techniek, dan ben je bij onze gepassioneerde leerkracht zang op de juiste plaats.

Dirk Defauw

Drumbouwer en drummer Dirk Defauw startte in 2017 The Jamm ( Rehearsal Studio's Brugge), repetitieruimtes voor muzikanten. Dirk drumt bij Reba Malin, Cosy Corner en Dylanscene.

Een jaartje later volgde de drumschool The Jamm Academy op dezelfde locatie, een logische stap voor Dirk, die tevens drumbouwer is (zijn Exclusive Drums - handmade houten drums- worden in het atelier net naast The Jamm gebouwd). In 2021 starten ook zang- en gitaarlessen. Alles in The Jamm ademt MUZIEK ... 

 

 

Geboren in een muzikale familie, kwam Kris Loris al heel snel tot het besef dat muziek spelen geen hobby was maar een levenswijze. Kris begon zijn eerste drumstokken te verslijten op vijfjarige leeftijd. Tijdens de vijf jaren waarin Kris klassiek slagwerk heeft gevolgd aan de Kunsthumaniora Brussel kwam hij ook in aanraking met Jazz en lichtere muziekgenres. Zijn docent Jean-Philippe Komac leverde hem hiertoe de fundamenten en inzichten om een allround-drummer te worden. Sindsdien bouwt Kris steeds aan de weg om deze droom waar te maken. Dit resulteerde in een studie Jazz-drums, die hij onderbroken heeft op 21-jarige leeftijd om als muzikant in bijberoep het leven verder te zetten. In 2014 zette Krisdeze studie verder aan het Conservatorium van Gent. Als muzikant heeft Kris ondertussen een sterke reputatie opgebouwd in de Vlaamse bigband-wereld als vaste drummer van Marc Godfroid's Bigband '86. Ook met partyband The Amazing Flowers maakte hij tot 2016 menig Belgisch podium onveilig. Momenteel is Kris actief bij Edje Ska & De Pilchards, The Smoky Midnight Gang, Freddy & de Hartebrekers en tal van eigen projecten. 

kris2.jpg
th (1).jpeg

Peter .... (coming up) gitaarleerkracht

 

Hilde ....  ( coming up) leerkracht zang

 

businesswoman-character-avatar-icon-vect
P7210006.JPG

Ouders of begeleiders kunnen op het gemak in de gezellige bar van The Jamm wachten. 

The Jamm bevindt zich net buiten het centrum van Brugge, is vlot bereikbaar en er is ruim voldoende parkeerruimte voorzien.

 

De lessen worden gegeven in een van de studio's van The Jamm, in ideale omstandigheden wat betreft akoestiek en geluidsisolatie. Bij de drumlessen spelen zowel de leerkracht als de leerling op een akoestische drum. 

the-jamm-v2-9i7a8745-1500px_1.jpg