over ons

The Jamm Academy is in 2018 in Brugge opgericht, oorspronkelijk als drumschool, later volgden ook piano, gitaar en zang. In The Jamm Studio's kunnen muzikanten met hun band repetitieruimtes huren.

Als beginner, zonder enige voorkennis van notenleer of ritme volg je bij the Jamm, op eigen tempo en op jouw niveau, gitaar-, piano- of drumles ... Tijdens de individuele begeleiding krijg je les over o.a. techniek, timing, ritme, …

Heb je een passie voor zingen en wil je een duwtje in de rug voor je techniek, dan ben je bij onze gepassioneerde leerkracht zang op de juiste plaats.

Dirk Defauw

DRUM leerkracht - DIRK

 

Drumbouwer en drummer Dirk Defauw startte in 2017 The Jamm ( Rehearsal Studio's Brugge), repetitieruimtes voor muzikanten.

Een jaartje later volgde de drumschool The Jamm Academy op dezelfde locatie, een logische stap voor Dirk, die tevens drumbouwer is (zijn Exclusive Drums - handmade houten drums- worden in het atelier net naast The Jamm gebouwd). In 2021 starten ook zang- en gitaarlessen. Alles in The Jamm ademt MUZIEK ... Dirk drumt bij Reba Malin, Cosy Corner en Dylanscene.

 

 

Geboren in een muzikale familie, kwam Kris Loris al heel snel tot het besef dat muziek spelen geen hobby was maar een levenswijze. Kris begon zijn eerste drumstokken te verslijten op vijfjarige leeftijd. Kris studeerde klassiek slagwerk aan de Kunsthumaniora Brussel en kwam daar ook in aanraking met Jazz en lichtere muziekgenres. Kris timmert sindsdien steeds aan de weg om een allround-drummer te worden. Dit resulteerde in een studie Jazz-drums, en later studies aan het Conservatorium van Gent. Kris heeft intussen een sterke reputatie opgebouwd in de Vlaamse bigband-wereld als vaste drummer van Marc Godfroid's Bigband '86. Ook met partyband The Amazing Flowers maakte hij menig Belgisch podium onveilig. Momenteel is Kris actief bij Edje Ska & De Pilchards, The Smoky Midnight Gang, Freddy & de Hartebrekers en tal van eigen projecten. 

DRUM leerkracht - KRIS

 

kris2.jpg
Tim.jpg

GITAAR leerkracht - TIM

 

Tim Leyman is de gitarist van de Gentse band Ramkot. Met deze band won hij in 2021 de muziekwedstrijd ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel, en speelde hij al op verschillende festivals zoals de Lokerse Feesten en Crammerock. Hij studeerde al klassieke gitaar aan de rijksmuziekacademie van Gent en studeert nu muziekproductie aan het Kask Conservatorium van Gent. Hij is vooral bezig met rockmuziek, maar is zeker niet vreemd van andere genres zoals pop, blues,… Daarnaast heeft hij ook veel kennis van alle soorten gitaarversterkers, pedalen en de technische achtergrond hiervan. Door zijn opleiding muziekproductie kan hij ook dieper ingaan op het opnemen van gitaren en bands algemeen.

ZANG coach - JENTE

 

Jente Neels is onze zangleerkracht. Zij studeert zelf aan Hogeschool PXL-Music, de opleiding zang/ singer-songwriter. Haar doel is om jou vooral plezier te laten vinden in het zingen en te zoeken naar jouw persoonlijkheid in de muziek die je maakt. Zelf is ze actief bij verschillende projecten, zijnde ‘Jen’ en ‘NEVA’.

P7210006.JPG

Ouders of begeleiders kunnen op het gemak in de gezellige bar van The Jamm wachten. 

The Jamm bevindt zich net buiten het centrum van Brugge, is vlot bereikbaar en er is ruim voldoende parkeerruimte voorzien.

 

De lessen worden gegeven in een van de studio's van The Jamm, in ideale omstandigheden wat betreft akoestiek en geluidsisolatie. Bij de drumlessen spelen zowel de leerkracht als de leerling op een akoestische drum. 

the-jamm-v2-9i7a8745-1500px_1.jpg